UČENIČKI DOM LOVRAN OBILJEŽIO EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

Učenici iz Učeničkog doma Lovran pridružili su se tisuću mladih ljudi iz cijele Hrvatske povodom obilježavanja Europskog školskog sportskog dana.

Europski školski sportski dan obilježava se diljem Europe 30. rujna.

To je dan proslave tjelesnog odgoja i sporta s nekoliko desetaka tisuća mladih iz stotina osnovnih i srednjih škola, koje sudjeluju u aktivnostima. Ove godine škole i domovi su pozvani da posvete cijeli dan sportskim temama i događajima i konačno ohrabre mlade ljude da sudjeluju u tjelesnom odgoju i sportu.

U učeničkom domu Lovran učenici su dan proslavili 1. listopada 2016. izletom u grad Kastav te planinarskom šetnjom po kastavskoj eko stazi „Loza“. Staza je duga 5,27 km, a naša je šetnja kroz šumu trajala oko 1,5 h nakon čega smo krenuli u upoznavanje kastavske povijesti i znamenitosti.

Eko staza «Loza» otvorena je 16.10.1999. godine po zamisli Zavičajne grupe OŠ «Milan Brozović» Kastav koja ju je osmislila i uredila u šumi loza uz podršku Grada Kastva, Šumarije Rijeka, Lovačkog društva «Lisjak», Dobrovoljnog vatrogasnog društva, aktivistica Crvenog križa Kastav i roditelja učenika. Pri tome se željelo da učenici, a i ostali posjetioci Eko staze, spoznaju važnost pripadanja prirodi, upoznaju raznolikost terena te da prepoznaju i imenuju što više vrsta biljnog i životinjskog svijeta.

Prostire se na oko 60.000 m2 šume s raznolikim vrstama drveća i grmlja, interesantnim detaljima kraškog reljefa i uređenim stazama za šetnju. Karakteristične biljne vrste obilježene su pločicama s latinskim i hrvatskim nazivima, na drveće su postavljene brojne kućice za ptice, napravljena je hranilica za divlje životinje, a uređena je i učionica na otvorenome.

Upoznavajući prirodu, njezin biljni i životinjski svijet, učimo kako ju voljeti i čuvati!

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: