Prevencija elektroničkog nasilja

Policijski službenici Policijske uprave Primorsko-goranske već tradicionalno surađuju s našom ustanovom provodeći različite  edukativne aktivnosti usmjerene na usvajanje potrebe primjene preventivnih mjera i ponašanja. Tako je i nasilje te mogućnost prevencije svih oblika nasilja tema koja je već više godina zastupljena u sklopu provedbe preventivnih projekata i aktivnosti.

Među mlađom populacijom sve je više prisutna pojava cyber nasilja.  Predavanje na temu „Elektroničko nasilje“, za učenike Doma održao je policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske , gospodin Dario Tonković. Govoreći o elektroničkom nasilju odnosno cyber bullying, naveo je kako je riječ o nasilju koje pojedinac ili grupa provode mobitelom ili internetom u namjeri da naštete drugoj osobi ili grupi. Ova vrsta nasilja javlja se u raznim oblicima suvremene elektroničke komunikacije, od elektroničke pošte, SMS, MMS poruka i slično, a sadrži uvrede, prijetnje, seksualne primjedbe, pogrdne nazive, ismijavanje i drugo radi ponižavanja žrtve.

Jedan od glavnih ciljeva ovakvih aktivnosti policije i odgojno-obrazovnih ustanova je da se pravilnom i pravodobnom edukacijom djeca i mladi mogu zaštititi od opasnosti vezanih uz korištenje elektroničkih medija

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: