Pričamo priče za laku noć djeci u bolnici

Odlazak u bolnicu predstavlja za djecu traumatičan događaj. Tu je neizvjesnost, strah, odvajanje od obitelji…

Ali, može to biti malo lakše uz volontere – tete pričalice koji svaku večer na sat vremena dođu na odjel i djeci pričaju priče.

 Naši volonteri Gabriela Filca, Karmen Grgurić i Nika Polonijo s medicinskom sestrom Doma Martinom Stojaković i odgajateljicom Ines Pierobon, nakon opširne i sveobuhvatne edukacije priključili su se „tetama pričalicama“, koje svakog tjedna čitanjem priča i razgovorom mame osmjeh na mala ispaćena lica u Dječjoj bolnici Kantrida. Osim što djeci pričaju priče prije spavanja, „tete“ s njima igraju i različite društvene igre, a nerijetko ih nauče neku koju do tada nisu znala.

Divan je osjećaj pomoći malim junacima da se s manje stresa nose sa svojom bolešću te im se  tako boravak u bolnici barem malo olakša.

To je prekrasno iskustvo, kako kažu naši volonteri,  kad te  dočekaju te velike, znatiželjne oči koje ti daju toliko nježnosti i topline da na koncu spoznaš da si kao volonter puno više dobio nego dao.

 Ovaj projekt koji je započeo 2009. godine na inicijativu udruge „Portić“ još je jednom potvrdio staru izreku “DOBRO JE ČINITI DOBRO“.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: