Sudjelovali na Svehrvatskoj smotri Dani kruha 2017. u Malinskoj

Svehrvatska smotra Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje održava se svake godine (druga nedjelja u listopadu). Na svehrvatskoj smotri sudjeluju hrvatske Eko škole te hrvatske škole/odjeljenja iz Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Mađarske, Austrije, Crne Gore. Organizator smotre je Udruga Lijepa naša.

Svehrvatska svečanost Dani kruha ove godine se održala u Malinskoj u nedjelju 15. listopada 2017. godine.

Na smotri je sudjelovao i naš dom, 5 učenika pod mentorstvom dvije odgajateljice, profesorice Ines Pierobon i Ive Ilić Stanić. Učenici Dora Bolkovac, Nika Polonijo, Marko Tomić, Petar Sušić i Petar Mudrinić cijeli su tjedan marljivo pripremali proizvode kojima smo se prezentirali na smotri, a jako su se i potrudili i oko dekoracije štanda, koji je zaista bio posebno lijep.

I naš dom pripada skupini hrvatskih eko-škola/ domova. U suradnji s Udrugom Lijepa naša Učenički dom Lovran provodi međunarodni program Eko-škole. Dom se uključio u projekt Eko škola 06.11.2013. godine, a status Eko doma dobio je 15.05.2015. godine.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju te ograncima i granama Udruge Lijepa Naša. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Sretni smo i ponosni što smo na tako bogatoj smotri i mi mogli prezentirati znanje i trud naših učenika i mentora. 

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: