Doživjeli najljepši europski Advent…

Treću godinu zaredom nagrada za najbolji božićni sajam u Europi pripala je  Adventu u Zagrebu. Ove godine svoj glas za najbolji božićni sajam dalo je više od 200 tisuća ljudi iz 131 zemlje svijeta. Drugo mjesto zauzeo je francuski Colmar, treće mjesto Beč a četvrto Budimpešta.

Kako bismo otkrili tajnu  najljepšeg Adventa i uživali u čaroliji božićnog vremena, autobus pun učenika i djelatnika doma uputio se u petak, 8. prosinca put Zagreba. I nismo požalili… Bio je to dan za pamćenje…. Zvončići, medenjaci, slatkiši,  klizanje, bogat božićni sajam, vesela glazba i blagdanski duh Zagreba zagrijali su naša srca i učinili izlet prekrasnim doživljajem. U šetnji gradom obišli smo najznačajnija mjesta u gradu kao što su Zagrebačka katedrala, Markov trg, Kamenita vrata, park Zrinjevac, popularni „Štros“, kula Lotršćak, klizalište na Tomislavcu, zoološki vrt…Posebno nas se dojmio tunel Grič u samom središtu grada u kojem se rasvjetom i scenografijom dočarao ugođaj Božića u vrijeme Charlesa Dickensa.

Okrijepu i ručak dobili smo u Učeničkom domu Maksimir, gdje smo se odmorili uz kratki razgovor s učenicima i djelatnicima doma, na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo.

Ovo prekrasno iskustvo najljepši je uvod u blagdanske dane koje s veseljem i nestrpljenjem čekamo.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: