Otvorena izložba radova učenika u galeriji "Laurus"

U petak ,11. svibnja u galeriji „Laurus“ u Lovranu, otvorena je izložba radova naših učenika pod nazivom „Naši tragovi“ . Predstavljeni su crteži, slike, instalacije, rukotvorine , fotografije, industrijski i modni dizajn , radovi koje su učenici stvarali u kreativnim i likovnim radionicama u Domu. Mnogi od izloženih radova osvojili su izvrsna mjesta na Regionalnim i Državnim domijadama pa je ovo odlična prilika da se s njima upozna i šira javnost.

Izložbu je otvorila učenica Nika Polonijo, dugogodišnja polaznica likovnih radionica u Domu i dobitnica brojnih priznanja.

Otvorenju izložbe nazočili su i predstavnici Općine Lovran – načelnik Općine Bojan Simonić i njegov zamjenik kao i kolege iz Učeničkog doma Pula, Ugostiteljske škole Opatija, učenici, roditelji , zaposlenici Doma i posjetitelji Lovrana.

„Ideja je bila prikazati radove koji su u Domu nastajali kroz generacije. Ovo je tek prvo predstavljanje radova naših učenika u nekom od izložbenih prostora , ali vjerujemo da će u skoroj budućnosti još biti ovakvih prilika „– rekla je ravnateljica Učeničkog doma Lovran Nataša Tomić , a Vanja Kusturin Zukić, koja je uz odgajatelje uključena u rad kreativne i likovne radionice ,dodala je kako je izložba spoj različitih likovnih umjetnosti, a tehnike i motivi odabrani su prema afinitetima učenika.

U sklopu izložbe predstavljen je i novi promidžbeni video . U kratkom kulturnom programu sudjelovale su učenice Ljubica Toljanić i Gabrijela Kolozeti.

U vanjskom prostoru galerije učenici su održali radionicu izrade labela koja je privukla pozornost gostiju.

Domjenak za sve posjetitelje izložbe pripremili su sami učenici . Maturanti – budući kuhari pokazali su da su itekako spremni i sposobni uskoro ući u svijet rada.

Nadamo se da će svi koji požele pogledati ovu izložbu,koja   ostaje otvorena do 30. svibnja 2018., biti ugodno iznenađeni raznolikim i kreativnim radovima učenika Učeničkog doma Lovran.

   Izložba u galeriji „Laurus“ dio je programa obilježavanja Dana Doma. U poslijepodnevnim satima Dom je bio otvoren za sve one koji su ga željeli razgledati i doznati više o mogućnostima koje on pruža.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: