Održana 44. Domijada

Ove se godine 44. put za redom održala Domijada, natjecanje među domovima u kojem učenici   s veseljem sudjeluju i za koje se pripremaju cijelu godinu

Ovogodišnja Domijada u organizaciji Učeničkog doma Pazinskog kolegija održala se 7. i 12. travnja.

Sportski dio održan je na sportskim terenima i dvoranama u Pazinu, Svetom Petru u šumi i Voloskom. Naš učenički dom sudjelovao je u nogometu, odbojci, stolnom tenisu, šahu , košarci,streljaštvu i badmintonu.

Najbolji rezultat osvojili su naši strijelci osvojivši 1. mjesto ekipno i u muškoj i u ženskoj kategoriji . Muška ekipa bila je u sastavu Florijan Vidmar, Ivica Majetić, Dominik Sertić i Krešo Gržin, a žensku ekipu činile su Gabriela Kolozeti, Eni Hasanović, Božana Tauković i Nataša Vučetić. U pojedinačnom pucanju također su bili vrlo uspješni Gabriela i Krešo osvojivši 2. mjesto.

U kulturnom nadmetanju učenici su sudjelovali s radovima u velikom broju kategorija i kao i uvijek ostvarili lijepi uspjeh.

Najuspješnijim radovima osvojivši 1 . mjesta Stručnog i Učeničkog žirija, proglašeni  „PAPERTOWN“ rad u kategoriji Rukotvorine , učenica Leonarde Morožin Ušalj i Nikoline Kosić te 1. mjesto Stručnog žirija akril na drvu „FRAGMENTI“ u kategoriji Slikarstvo, učenice Monike Štromajer .

2. mjesto sručnog i učeničkog žirija osvojili su naši folkloraši izvedbom Pjesama i plesova Slavonije, Matia Radinčić skulpturom „Poprijeko“ , 2 mjesto stručnog žirija Jan Prenc i Emili Topčagić pjesmom „Love of my life“,Filip Kljukić, Ivan Rogić i Petar Sušić radom „Igra svjetlosti“ u kategoriji Industrijski dizajn te grupa učenika zajedničkim radom „Ne ubij – ukrasi“ u kategoriji Modni dizajn.

Skulptura Matie Radinčića „Knjižnica „ osvojila je 1. Mjesto Učeničkog žirija .

Izvrstan filmski uradak predstavila je Filmska skupina Učeničkog doma Lovran „Hotel California“ i osvojila 3. Mjesto Učeničkog žirija.

U kategoriji Slikarstvo zapažen je bio i rad Maristele Uličnik –„Anastasja“ osvojivši 3. mjesto Učeničkog žirija kao i „Igra svjetlosti“ Filipa Kljukića, Ivana Rogića i Petra Sušića. Jan i Emili također su ocijenjeni 3. mjestom Učeničkog žirija.

Svi sudionicima Domijade čestitamo na trudu i zalaganju koje su uložili u stvaranje ovih prelijepih radovima s kojima su se predstavili na natjecanju.

Prvonagrađeni učenici Monika Štromajer, Leonarda Morožin Ušalj i Nikolina Kosić sa svojim mentoricama Ines Pierobon i Lorenom Škrinjar Tači sudjelovati će na Državnoj Domijadi koja će se održati u svibnju u Rovinju.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: