Obilježen Dan Doma i podignuta Zelena zastava

Uz kreativne radionice, art i gastro događanja u nazočnosti brojnih uzvanika i gostiju, predstavnika Općine Lovran i Županije Primorsko-goranske obilježen je Dan Doma. Program je obogaćen i svečanim podizanjem Zelene zastave čime je obnovljen status Eko Doma.

Učenici Doma sudjelovali  su u radionicama „Put svile“, „Iskoristi i ukrasi“, „Primorske kolajne“, „Magnetska privlačnost“, „Slatka tajna“ i „Mirisi Mediterana“ a izloženi su i radovi učenika s ovogodišnje Domijade.

Ravnateljica Doma Nataša Tomić upoznala je prisutne sa svim djelatnostima Doma ,koji osim pružanja smještaja, prehrane i odgojno-obrazovnog rada učenicima, smještaja i prehrane studenata, ljeti djeluje kao hostel koji pruža usluge smještaja i prehrane isključivo grupama, a kao dodatnu djelatnost ima i posredovanje za povremeni rad učenika. Ukratko je predstavila aktivnosti kojima se učenici bave u Domu a najnoviji projekt koji se proveo i na koji smo naročito ponosni je projekt pod nazivom „Samoodrživi princip pranja“ kojim smo kao ekološki osviještena ustanova ostvarili cilj – uporabiti kišnicu iz rezervoara za pranje rublja u domskoj praonici. Na taj način smanjujemo mjesečne troškove potrošnje vode te smanjujemo oštećivanje uređaja bijele tehnike zahvaljujući upotrebi vode bez kamenca.

U nastavku je izveden kulturni program u kojem su se predstavili naša novoosnovana folklorna grupa, recitatori i glazbena grupa. Gosti i domaćini nastavili su se družiti uživajući u brojnim delicijama , slanim i slatkim ,koje su u potpunosti pripremili naši učenici i za što su dobili brojne čestitke svih nazočnih.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: