Na Nacionalnoj smotri turističke kulture na Hvaru

Od 18. do 20. listopada na otoku Hvaru održana je 12. Nacionalna smotra turističke kulture . Učenički dom Lovran na smotri je predstavio nagrađeni projekt „Kako su liječili naši stari“ kroz zanimljivu prezentaciju i kratki film koji su napravili sami učenici.

Svakom sudioniku osiguran je štand za prezentaciju kraja iz kojeg dolazi u svrhu što bolje i efektnije promocije turističke ponude i kulture.

 Na našem štandu izložili smo sve što radi naša Učenička zadruga Marun – pa su se tako po promotivnim cijenama prodavali sapuni, mirisne vrećice, macerat ružmarina, kantariona, lutkice s lavandom, školjke s lavandom, sušeno ljekovito bilje – kadulja, kopriva, kamilica ,lipa a za degustaciju svim posjetiteljima smotre ponuđeni su slatki „zalogajčići - specijaliteti kraja“- kroštule i tradicionalni keksi. Uz to nudili smo sok od bazge, sok od kadulje i planinski čaj.

Tijekom trodnevnog boravka na Hvaru posjetili smo hvarsku katedralu, tvrđu, najstarije kazalište u Europi i renesansni ljetnikovac Petra Hektorovića u Stari Gradu. Na povratku smo posjetili Trogir i razgledali katedralu svetog Lovre i tvrđavu Kamerlengo.

Autori ovog zanimljivog projekta su učenici Filip Kljukić i Petar Sušić uz mentorstvo odgajateljica Maje Finderle Pupavac i Marije Farina.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: