Svehrvatska smotra „Dani kruha- dani zahvalnosti za plodove zemlje“

Općina Stubičke Toplice bila je domaćin Svehrvatske smotre„Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015.“ koja se održala11. listopada 2015. godine u hotelu "Matija Gubec".

Na ovogodišnjoj svečanosti Dana kruha sudjelovale su 44 međunarodne eko - škole. Iz Republike Hrvatske bila su to 4 dječja vrtića, 22 osnovne škole, 6 srednjih škola te 1 učenički dom. Na Smotri je također sudjelovalo 5 osnovnih i 2 srednje škole iz Bosne i Hercegovine te 3 osnovne i 1 srednja škola iz Vojvodine.

Naš dom sudjelovao je na smotri kao jedini učenički dom, a predstavljali su nas učenici Elizabeta Buđinski, Filip Čubranić i Valentino Makek u pratnji pedagoginje Jasne Majić i odgajateljice Ive Ilić Stanić.

Za smotru smo se marljivo pripremali cijeli prethodni tjedan te su učenici pod nadzorom i vodstvom svojih odgajatelja i pedagoginje pripremili razne vrste kruha, peciva, kolača i keksa.

Posjetiteljima su osobito bili zanimljivi autohtoni proizvodi primorskoga kraja pa su rapska torta, kroštule, fritule, grašnjaci i cukarinčići vrlo brzo nestali sa našega štanda.

Smotra Dani kruha osmišljen je kao ekološki, kulturološki i duhovni projekt koji želi ukazati na potrebu očuvanja raznolikosti, očuvanje običaja, baštine i štovanje kruha kao simbola životne snage.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: