Edukacija za volontere - "tete pričalice"

U Dječjoj bolnici Kantrida protekli je tjedan proveden novi seminar za volontere u sklopu projekta „ Pripovjedač/ica priča djeci za laku noć“. Seminaru su prisustvovale i  naše učenice, Ivana Begić, Gabriela Filca, Karmen Grgurić i Nika Polonijo, u pratnji odgajateljice Ines Pierobon i medicinske sestre Martine Stojaković. Ovaj se projekt od 2009. godine uspješno provodi u organizaciji strukovne udruge za promicanje dobrobiti djece „ Portić“ u Dječjoj bolnici Kantrida. Seminar za nove volontere organiziran je kroz tri dana na više lokacija ( Filozofski fakultet, Gradska vijećnica, Učiteljski fakultet, Dječja knjižnica Stribor) pod vodstvom stručnjaka raznih profila, psihijatara, doktora znanosti, medicine, profesora i samih volontera. Projekt podupiru Grad Rijeka, KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka te filozofski i Učiteljski fakultet u Rijeci.

Volonteri uz stručnu podršku doprinose jačanju kvalitete projekta, promiču vrijednost priče za laku noć i kreiraju pozitivnu atmosferu u bolnici na dobrobit djece i roditelja koji podržavaju ovu inicijativu.

Naši budući volonteri izrazili su veliko zadovoljstvo što će moći donijeti vedrinu i radost u dječje bolesničke sobe i malim pacijentima olakšati liječenje, ali i time što su ovim seminarom i budućim volonterskim radom oplemenili sebe i donijeli nešto dobro drugima.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: