Obilježili smo 5.prosinca, Međunarodni dan volontera

U prosincu 1985. godine opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je Međunarodni dan volontera.

Od tada se 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je dobrovoljni rad i sve aktivnosti volontera učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U našem Domu učenici se ističu volonterskim radom već dugi niz godina, a od 2017. djeluje i domski Volonterski klub, kojem se svake godine pridružuju novi članovi.

O volonterskim i humanitarnim akcijama te općim cilju volontiranja, značaju volontiranja za osobni razvoj i dobrobit zajednice, učenike informiramo na sastancima odgojnih skupina, putem oglasne ploče te individualnim kontaktom.

Za svaku akciju učenike pripremaju odgojno-obrazovni djelatnici, koordinatori volontera. Dajemo im sve potrebne informacije o tome što će se raditi i u koje vrijeme te ih upoznajemo sa ciljem volontiranja konkretne akcije.

Po završetku akcije sa sudionicima volonterskih akcija razgovaramo o ostvarenom cilju, kao i o njihovim zadovoljstvom u sudjelovanju.

Naše volontere nagrađujemo sokovima i kolačima, pohvaljuju se na sastancima odgojnih skupina a na polugodištu i kraju nastavne godine pohvaljuju se od Vijeća odgajatelja. Najaktivniji učenici dobivaju i nagradu Vijeća odgajatelja.

Za svoj dugogodišnji volonterski rad nedavno smo dobili i pohvalu Volonterskog centra udruge SMART, na što smo posebno ponosni.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: