„It's time to break prejudices“

Od travnja 2021. godine uključeni smo u E-Twinning projekt „It's time to break prejudices“ zajedno sa učenicima i učiteljima iz Turske, Portugala i Bugarske.

Kao građani globalnog svijeta, imamo priliku bolje se upoznati. Dezinformacije pokreću predrasude o kulturama, a mi želimo dati svoj doprinos uklanjanju tih predrasuda. Vjerujemo da svaki aktivni građanin može doprinijeti miru i toleranciji u svijetu.

U svjetlu našeg glavnog cilja, učenici iz različitih kultura provoditi će razne aktivnosti. One će aktivnosti biti usmjerene na to da učenici pobliže upoznaju različite kulture, poštujući različitosti i gradeći iskrene i tople odnose. Učenici će osvijestiti vrijednosti kao što su poštovanje, tolerancija, gostoljubivost i suosjećanje tijekom provedbe projekta. Učenici će također imati priliku razviti vještine poput komunikacije, suradnje, globalne svijesti, kreativnosti i fleksibilnosti koje se smatraju vještinama 21. stoljeća.

Želimo sreću u radu našim e-twinnerima, Tei, Juliji, Marceli, Amilu i Matiji, kao i koordinatorici projekta odgajateljici Ivi Ilić Stanić.

 
UD "LOVRAN"
43.istarske divizije 3, 51415 Lovran 

RAVNATELJICA:
 mr.sc. Nataša Tomić, prof.
Tel: 091/444-5770TAJNICA: 
Maja Voštan Kadić, dipl. iur.
tajnica@ucenicki-dom-lovran.hr
tel: 051/292-444 | fax: 051/294-401

PEDAGOG: